Facebook Najdete nás také
na Facebooku



Brněnská restaurace, kde pravidelně pořádáme hmyzí degustace.

Pražská restaurace, kde pravidelně pořádáme hmyzí degustace.
www.ZmapujTo.cz
pojďte s námi mapovat černé skládky ve Vašem okolí
www.UklidmeCesko.cz
Celorepubliková dobrovolnická akce
www.EnviWeb.cz
zpravodajský portál pro životní prostředí
www.EnviMarket.cz
soustředěná nabídka výrobků a služeb pro životní prostředí a ekologii

Již v prodeji

• Knihu možno objednat ZDE

Autoři: doc. Ing. Marie Borkovcová, Ph.D., Ing. Martina Bednářová, Ph.D., Ing. Vladimír Fišer, Petr Ocknecht, Milan Václavík, David Švejnoha

Fotografie: David Švejnoha, Radka Švejnohová

Vydalo: Nakladatelství JOTA, s r.o.

Hmyz na talíři je velmi specifická kuchařka. Pravděpodobně tak specifická, že jste druhou takovou nikdy v ruce nedrželi. Je plná úžasných, chutných a veskrze zdravých receptů. S hmyzem. Najdete v ní receptury předkrmů, polévek, hlavních jídel, dezertů a ostatních kulinářských lahůdek, které samozřejmě můžete připravit i bez „nohatých“ doplňků, ale uznejte, že by to byla škoda. Alespoň si je čas od času do nějakého receptu přisypejte. Budete určitě příjemně překvapeni…

Pojem entomofágie se od přelomu století rozšířil do povědomí mnoha lidí, zájem o recepty a konzumaci hmyzu neustále roste a přání potenciálních konzumentů hmyzu vyústilo v sepsání kuchařky Hmyz na talíři. Najdete v ní odpovědi na otázky, proč jíme hmyz, provedeme vás cestou kolem světa a dozvíte se také, jak hmyz připravovat k vaření.

Počet stran: Cca 160 EAN: 9788074629150
Datum vydání: 18. 11. 2015 ISBN: 978-80-7462-915-0
Formát knihy: 200x200 Vazba: Brožovaná




DVD "MÁME RÁDI HMYZ ... na talíři!"

Natočeno ve spolupráci s Ing. Marií Borkovcovou, Ph.D. a jejím týmem

Vydavatel: Fixed Point

Podívejte se s námi do světa jedlého hmyzu na DVD, které je prvním počinem zabývajícím se entomofágií v České republice. Dozvíte se, proč jíst hmyz, jak ho získat a připravit k vaření. Nejdelší část pořadu je pak věnována přípravě receptů z hmyzu, a to jak hlavních jídel, tak i sladkých dobrot. Na DVD naleznete i rozhovory s dobrovolníky, kteří připravená jídla ochutnávali.

Cena 99 Kč, formát 16:9, délka 60 min., jazyk CZ




Ukázka z DVD